NMaGisteR küldte az alábbi cikket. -7 fokban kiraktak egy gyermeket a buszról.


A Brennbergbányáról Sopron felé tartó 3-as autóbuszról leszállítottak egy kisfiút, mert nem volt nála a diákigazolványa. – Két nyolcéves ikerfiam Brenbergbányára jár iskolába – mondta el a Kisalföldnek Dani László. – Egyik nap a tanítás után busszal szerettek volna hazajönni, de az egyik fiam itthon felejtette a diákigazolványát, így a buszvezető nem engedte felszállni.

A bérlete nála volt, egypetéjű ikertestvérénél pedig a bérlet és az igazolvány is, ez a sofőrt azonban nem hatotta meg. Az önkormányzat minden iskolás számára megvásárolja a buszbérletet, ebből az következik, hogy nem lehet bliccelő gyerek a buszon. Azon a napon ráadásul mínusz hét fok volt, a gyerekek ott fagyoskodtak iskolatáskával a hátukon. Feleségemmel nagyon megijedtünk, mert ha az éppen arra járó osztályfőnök nem hozza haza a gyerekeket, rossz vége is lehetett volna a történetnek.

A saját gyerekeim védelmét megoldottuk, vettünk nekik mobiltelefont, hogy ha probléma van, akkor a segítségükre tudjunk sietni. Ezt viszont nem minden szülő engedheti meg magának.

Megtudtuk, a Kisalföld Volán meghallgatta az érintett sofőrt, és jegyzőkönyvet vett fel a panaszról. Az üggyel kapcsolatban Bális Judit üzletág-igazgató a következő levelet – ami egyébként megegyezik a Kisalföld Volán hivatalos álláspontjával – juttatta el a szülőkhöz és szerkesztőségünkhöz.

„Úgy gondolom, hogy az autóbusz vezetője a rendeleteket betartva kérte a bérletet a gyermektől, hiszen a nyolcéves gyermekekre is vonatkoznak a menetrend szerinti utazási feltételek, melyet mellékleten megküldök Önnek. Kérem, szíveskedjék átolvasni, és eszerint is alkotni egy másik véleményt, hogy mint szolgáltató vállalat mi az esetet hogyan értékelhetjük.

Megjegyzem, hogy a ránk vonatkozó szabályokat kormányrendeletek írják elő, és üzletágunknak azokat maradéktalanul be kell tartania. Természetesen van emberség a világon, de sajnos sok esetben visszaélnek vele, ezért nagyon nehéz megítéli, hogy az meddig tarthat.

Kérem, indulatait félretéve, amennyiben ideje és lehetőségei engedik, szíveskedjék felkeresni üzletágunk Somfalvi úton lévő központjában, a további félreértések elkerülése érdekében."

Forrás: kisalföld.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://volanosdi.blog.hu/api/trackback/id/tr34327712
süti beállítások módosítása