Előző post folytatása

Tisztelt érdeklődők és érdektelenek!

Volán-VDSZSZ mutyisztáni bohócok: 1-0
Nyírtass utolso megállóiban megtelt a busz, de nem teljesen, mert a busz közepén egy nő végig állva utazott és dugót képezett, nehogy valaki le tudjon ülni.
Talán jegyvizsgáló volt, hogy ennnyire szeret állni?

Itt kérek elnézést azoktól, akik nap mint nap ezen járattal járnak és most néhány utas miatt állni kényszerültek, elsősorban diákokról van szó. Az utazás során megtapasztalhattuk, hogy a jegyvizsgálói munkakör betöltése nem is igényel olyan nagy szellemi munkát, szinte 0 gyakorlattal ellátható feladat, bizonyára a HÉV-re sem évekig képzik a kalauzokat.
Néhány diák a busz indulásakor a hátsó ajtón kiintve és fütyölve jelzett a masinisztának, izé sofőrnek, hogy mehetünk. Mást a jegyvizsgálók sem igen szoktak csinálni, mert jegyet egy jó részük a munkaidőben nem vizsgál.
Nyíregyházára sajnos 15 perc késéssel érkeztünk, de ez az állítólagos ütemes menetrend szerint közlekedő kötöttpályás közlekedéssel szemben, a jelenlegi extrém nagy forgalomhoz képest szinte semmi.
Volt idő elmenni könnyíteni magunkon kultúrált mellékhelyiségben, nem ám mint a mutyisztáni marhavagonok disznóóljaiban megszokhattuk. Az egri busz a pisilők bevárása miatt kb. 3 perc késéssel indult és van rajta ülőhely.
Nem lehetetlen tehát a feneketlen mávisztán mellett más tömegközlekedési alternatívák fejlesztése sem. Jelenleg Polgáron át Egerbe tartunk. Következő levelemben onnan jelentkezem.
Tisztelettel: V. M.

A bejegyzés trackback címe:

https://volanosdi.blog.hu/api/trackback/id/tr49329146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Subculture 2008.02.07. 11:43:53

Igen de még mindig jobban károsít sztem mint a MÁV. nem vagyok egy grínpíszes de akkor is inkább a vasutat fejleszteném, ha szét nem szednének mindent ezek a szerencsétlenek

tra lala 2008.02.07. 11:46:06

Ez egy csöppet máv ellenes szöveg... Buszon is találkoztam legalább annyi bunkó sofőrrel, mint amennyi bunkó máv-os pénztárossal az állomásokon (amerre én járok a kalauzok kedvesek! és dolgoznak is..). Mellesleg buszom is ment már el hamarabb, mint ahogy nagy késéssek is voltak.
MÁV-ot szívesen kiváltanám busszal, de nincs kedvem 1-1,5 órával többet utazni és átszállni egyik buszról a másikra csak a sértődöttségem miatt.
Úgy érzem ez a levél is inkább indulatból/sértődöttségből született.

Subculture 2008.02.07. 12:02:38

Hát amerre én járok, Szhely-Bdapest vonalon IC: nincs 3 óra, viszonylag tiszta, van helyem(!), tudok mosdóba menni. Ezzel szemben busz megy egy vagy két db egy nap, amivel nem kell átszállni és egy órát várni győrben/zegen, nem állunk annyit sehol, hogy könnyíthetnék magamon a 4,5(! ez a nem átszállásos)óra alatt, ami azért nem kellemes, mire az ember hazaér, kényelmetlen stbstb. Bár kicsivel olcsóbb. Én inkább maradnék a vonatnál, pláne hogy a máv nem igazán tehet a jelenlegi helyzetről, és az a baj, a sztrájkolók is tudják, hogy az emberek inkább vonatoznak ha lehet, emiatt nem fogják munkájukat veszteni.

mizrolist 2008.02.07. 19:53:34

Subculture, Szhely és Bp között van napi egy pár, az M1-esen járó busz is 3,5 órás menetidővel... Én speciel azzal járok manapság vonat helyett.
süti beállítások módosítása