forrás: haon.hu
Debrecen - Egy újabb kellemetlen tapasztalatomat írnám meg a debreceni tömegközlekedéssel (ismét a buszokkal) kapcsolatban.

A következő eset november 11.-én vasárnap délelőtt történt: a Doberdó utcáról menetrend szerint 10 óra 10 perckor induló 28-as busz három perccel hamarabb érkezett a Böszörményi-Békessy Béla utcák kereszteződésében lévő buszmegállóba, így az orrunk előtt ment el.


A következő 10 óra 30 perces járat pedig 8 percet késett.A sofőr a késés ellenére a szabályzatnak megfelelően csak az első ajtón, bérletünk felmutatásával engedte fel az utasokat. (Pár megálló elteltével már minden ajtót kinyitott). Megjegyeztem neki, hogy legalább időben indult volna el. A sofőr válasza ez volt: „nincs busz”.

Kérdezem én, ha hétvégén sincs elég busz, akkor hogy van hétköznap? Ha már ennyit késnek a buszok, mi fog történni, ha leesik egy kis hó vagy ráfagy az útra? Bedugul majd a város? November 20.-án pedig előfordult, hogy a 32-es és 31-es buszok is párosával mentek egymás után. Itt meg túl sok volt a busz. A sofőröknek be kellene tartania a menetrendet (szintén a szabályzatot betartva) és következetesnek lenni. Persze náluk sem lehet általánosítani. A dráguló bérletárak mellett az ember joggal várná el a színvonalasabb szolgáltatást, a menetrendek pontos betartását.

A bejegyzés trackback címe:

https://volanosdi.blog.hu/api/trackback/id/tr52340202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akashi Kaikyo 2008.02.15. 12:54:41

Szegeden is ez van. Össze-vissza késnek, sietnek, csak úgy kimaradnak a járatok. A karácsonyi vásár idején 3 busz maradt ki csak úgy(15 perces ütemnél).

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.03.20. 22:34:24

A "nincs busz" egy tömör, udvarias válasz volt!
Bp-en nem ilyet hallasz! Sőt, ha bosszantod a sofőrt, (mersz szólni) elküld melegebb éghajlatra, vagy javasolja h szállj le ha nem tetszik.

Hétvégén érthetetlen a késés, hétközben ne várj potosságot, mert dugók keletkeznek. Gondolom ott is, hiszen lakják a várost kb 220ezren+ agglomerációból jönnek be dolgozni.
süti beállítások módosítása